Start    Elvärmeprodukter    Specialtillverkning    Användningsområden    Kunder    Kontakta oss  
  Genomströmningsvärme    Reservdelar    Styrutrustning    Tekniken bakom    Elpatroner & rörelement  
 
  Elpatroner & rörelement

Elpatroner & rörelement

Här följar en lista på våra elpatroner & rörelement som finns i en mängd olika värmesystem och applikationer ute på marknden.

 • Elvärmepatroner
  Elpatronerna tillverkas för spänningar upp till 660V med anpassade  inbyggnadsmått och yteffekter.

  Gängade elpatroner med huvud av mässning alt. rostfritt syrafast  stål. Från 1.1/4" till 2.1/2".
  Flänsade elpatroner  med standardfläns av mässing PN6, DN50, alt. fläns enligt kundspecifikation.

  Användningsområden:  Vi har värmepatroner som passar till de flesta på marknaden förekommande pannor, vv-beredare, ackumuleringstankar samt applikationer.


 • Doppvärmare
  Elvärmepatroner för vinkelmontage som används vid tillfällig uppvärmning i kemiska bad mm. En lång inaktiv del närmast anslutningen tillverkas med mantelrör av syrafast stål, titan, kvartsglas och porslin. Dessa finns även som vinklade med den aktiva delen bockad i förhållande till den inaktiva delen, för att t ex kunna utnyttja den horisontala ytan vid värmning av kärl med extra låg vätskenivå.

  Användningsområden: Kärl med låg vätskenivå.


 • Steatitelement
  Elementet tillverkas av cylindriska keramisk kroppar i vilka värmespiralerna är kopplade. Elementen monteras i bottnade tuber som är  insvetsade, gängade alt. monterad med flänsförband i den behållare som ska värmas.

  Användningsområden: Används i kar, tankar eller liknande anläggningar där man önskar byta element utan att tömma anläggningen.


 • Reflektorelement
  Element med rostfritt rör i mitten (reflektor) på vilket det monteras ett eller flera rostfria värmerör. Reflektorelementet monteras lika steatitelementet i bottnade tuber och med ungefär samma användningsområde. Reflektorelementet är dock mindre känsligt för mekanisk påverkan.

  Användningsområden: Används i kar, tankar eller liknande anläggningar där man önskar byta element utan att tömma anläggningen.
TEL 026-18 04 90 | E-MAIL info@elvarmeteknik.se | ADRESS Strömsbrovägen 33, Box 314, 80104 Gävle